top of page

Kuruluş Hikayesi

Lacivert köy; sevgi ve anlayış temelinde, iyi işler yapma isteği ile çıkılan bir yolun hikayesi, sürdürülebilir bir gelecek yaratma hayalinin gerçeğe dönüştüğü bir mekandır.

Geleceğe dair umutların izinde sürdürülebilir bir dünya için kalbini, niyetlerini ve emeğini koymuş 33 kişinin “Sınırlı Sorumlu Sürdürülebilir Gelecek Ekolojik Yaşam ve Eko Turizm Geliştirme Kooperatifi” çatısı altında birleşmesiyle hayat bulmuştur.

Doğal ve ekolojik yaşam fikrinin hayata geçtiği ve insanların huzur ve neşeyle üretim yaptığı Lacivert köy, Çanakkale ilinin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy’de 14 Mayıs 2019’da kurulmuştur.

IMG_3969.jpg

Lacivert Köy

Lacivertköy, çam ağaçları ile çevrili denize yakın bir vadi içerisinde organik tarım ile yoğrulmuş, 65 dönümlük toprak üzerinde yer alır.

Organik tarım sertifikası bulunan arazinin içinde:
•    300 adet zeytin,
•    300 adet ceviz,
•    300 adet asma,

•    40 adet badem
•    250 adet değişik cinste meyve ağaçları,
•    Yaklaşık 5 dönümlük bölümünde farklı türlerde sebze,
•    Biberiye, lavanta tarlaları

 bulunmakta ve arıcılık yapılmaktadır.

Lacivert köy meyve ağacı
Lacivert-koy-cadir-yuva.jpg

Yuva 

Yuva adı verilen 110 metrekarelik kıl çadırda eğitim faaliyetleri düzenlenir. Lacivertköy, konaklama tesisi ve bireysel çadırlarla 200 kişiye ulaşabilen kapasitesi ile uluslararası festivallere ev sahipliği yapar. Turizm alanlarında hizmet imkânları sunar.

Sanat Çadırı

Sanat aracılığı ile özümüze doğru köprüler kuruyoruz.

 24 metrekarelik Lacivert Köy Sanat Çadırında şu başlıklarda çalışmalar yapılır

  • Heykel

  • Seramik

  • Ebru

  • Ahşap oymacılığı

  • Ahtşap-taş boyama

  • Düş kapanı,

  • Mandala

  • Çanta Yapımı

  • Muhtelif aksesuarlar

Lacivert koy bostanı.jpeg

Organik Tarım

Lacivertköy'de hem Türkiye’nin farklı bölgelerinden temin edilen hem de kendi mahsülünden elde ettiği yerli tohumlarla çeşitli sebzeler yetiştirilir. 

 

Bu sezon için Artvin, Cin ve Nilüfer bölgelerinden mısır, Muğla ve Hacıosmanlar’dan sakız bakla, Sultani ve Yaraş’tan bezelye, Fındık ve Yaraş’tan turp, İmroz’dan pancar, Nilüfer ve Bayramiç’den pazı, Karacabey’den ıspanağın  yanı sıra soğan, lahana ve kabak çeşitleri ile brokoli ve karnabahar ekimi gerçekleştirilmiştir.

Bir önceki mevsimden kalan tüm ürün; kavun, balkabağı, karpuz, kabak, barbunya, sarıkız fasülye, çarliston, kıl tatlı-acı, sarı sivri çorbacı biber, salatalık, kabak, domates, dolma biber, marul, patlıcan, acı çiçek biber, acur, üç burun biber(köy), sakız kabağı, mısır, karalahana, lahana, kereviz, pırasa hasat edilmiştir.

 

Hasat edilen ürünler ve ağaçlardan toplanan meyvelerle domates salçası, pekmez, turşu, sirke, reçel, nar ekşisi, kuru bakliyat üretilmiştir. 

Arıcılık

Lacivert Köy arıcılık faaliyetleri ile insancıl ve ekolojik temeller üzerine kurulu, doğa özleri ile ortak bir üretim modeli kurmayı amaçlar. 

Köy arazisinde yaşayan Apis Mellifera Anatolica, Bombus Terrestris, Xylocopa Violacea, Vespula Vulgaris, Andrena Fulva gibi arı ırklarını doğal çeşitliliğin bir parçası olarak görür. Bu ırkların yaşam alanlarının sürdürülebilirliğini desteklerken, arıların kendi döngülerinde üretimini korumayı hedefler.

Bir yandan da Bombus Terrestris gibi zengin tozlaştırıcı özelliği ile bitki çeşitliliği sağlayan yabani arıları gözlemler ve muhafaza eder. 

Çam ormanları arasında organik tarım sertifikası bulunan bir vadide doğa özlerine saygılı üretim bilinciyle insanlara sağlıklı ürünler ulaştırmak için çalışır.

Lacivert-Koy-Aricilik.JPG
bottom of page